carti publicate

IN PRINT

Book Cover

Ecoliterat: Eco-literat: Cum educatorii cultivă inteligența emoțională, socială și ecologică

O nouă integrare a teoriilor lui  Daniel Goleman despre inteligența socială, emoțională și ecologică. Eco-literat oferă povești inspiraționale, sfaturi practice și un model nou și incitant de educație care se bazează –în modalități foarte importante – pe succesul învățării sociale și emoționale, făcând apel la cele mai actuale probleme ecologice. Cartea împărtășește poveștile unor profesori, elevi sau activiști pionieri, implicați în probleme legate de mâncare, apă, petrol și cărbuni în comunități diferite, de la cele din munții Appalachiei până la un mic sat de la cercul polar; de la comunitățile din deșertul New Mexico până la coasta din New Orleans; și de la străzile din Oakland California, până la dealurile din Carolina de Sud. Eco-literat ne prezintă cinci practici cheie ale eco-alfabetizării emoționale și sociale precum și un ghid de dezvoltare profesională.

Publicată pe 14 August 2012


Book Cover

Inteligența Emoțională: De ce poate conta mai mult decât IQ-ul

În această carte fascinantă, bazată pe cercetarea din domeniul cognitiv și behaviorist, Daniel Goleman argumentează că punctul nostru de vedere asupra inteligenței, unul care idolatrizează IQ-ul, este unul mult prea îngust. În contrapondere, Goleman explică de ce “inteligența emoțională” este cel mai puternic indicator al succesului uman. El definește inteligența emoțională în termeni de autocunoaștere, altruism, motivație personală, empatie și abilitatea de a iubi și de a fi iubit de către prieteni, parteneri și membrii familiei. Pentru că inteligența emoțională nu este fixată la naștere, Goleman subliniază modul în care adulții și părinții celor tineri pot planta semințele.

Publicată în 1996


Book Cover

Inteligența Emoțională în Leadership

Daniel Goleman, împreună cu  Richard Boyatzis și Annie McKee explorează rolul inteligenței emoționale în leadership. Descoperind legături neuroștiințifice între succesul sau eșecul unei organizații și leadershipul acesteia, autorii argumentează că emoțiile unui lider sunt contagioase. Dacă un lider emană energie și entuziasm, organizația prosperă; dacă un lider răspândește negativism, organizația regresează. Acest concept revoluționar pune în seama liderului canalizarea emoțiilor în direcția potrivită pentru a avea un impact asupra câștigurilor sau a strategiei.

Publicată în 2001

(Sursa: Harvard Business School Press)


Book Cover

Inteligența ecologică: Cum a ști impactul ascuns a ceea ce cumpărăm poate schimba totul

Autorul bestsellerului Inteligența Emoțională și Inteligența Emoțională în Leadership, Daniel Goleman ne arată consecințele ecologice ascunse a ceea ce facem sau ceea ce cumpărăm și ne arată cum noi forțe pe piață pot conduce la apariția schimbărilor pe care cu toții le putem face pentru a ne salva planeta.

Reciclăm sticle, dar conducem kilometri întregi în mașini care ard benzină pentru a face cumpărături. Mergem cu pungi la magazinul din colț, dar cumpărăm fructe trimise din America de Sud. În Inteligența Ecologică, Daniel Goleman ne arată de ce „verde este un miraj” și pune lumina asupra inconsistenței răspunsului nostru la criza ecologică.

Bazându-se pe cercetări recente, Daniel Goleman ne arată de ce nouă, cumpărătorilor, ne-a fost imposibil să cunoaștem efectele negative pentru mediu și sănătate ale achizițiilor noastre. În colectiv, spune acesta, suntem într-o fază de negare a impactului negativ pe care bunurile fabricate și consumate îl au. Problema este agravată și de o pană de informații despre efectele negative ale producerii, transportului, împachetării, distribuirii și respectiv aruncării bunurilor.

O nouă generație de tehnologii ne vor informa despre toate aceste lucruri exact acolo unde contează mai mult: la punctul de cumpărare. Balanța de putere, argumentează Goleman, se va muta de la vânzător la cumpărător. Această transparență radicală va permite consumatorilor să ia decizii de cumpărare mai bune și va obliga companiile să își regândească și să își reformeze modul de a face afaceri.

Publicată în 2009


Book Cover

Leadership: Puterea inteligenței emoționale

Acesta este prima colecție comprehensivă a concluziilor autorului în domeniul leadershipului. Acest material, citat deseori și dovedit ca fiind eficient, vă va ajuta să vă dezvoltați abilități extraordinare de management, performanță și inovare. Colecția aceasta pune la dispoziția cititorului cele mai căutate scrieri într-un singur volum, inclusiv administrând cu inima, ce (te) face lider, leadershipul care aduce rezultate, IQ-ul de grup, leadership primar, creierul social, locul ideal pentru dezvoltarea inteligenței emoționale.

Publicată în 2011

(Sursa: DanielGoleman.info)


Book Cover

Creierul și inteligența emoțională: Noi descoperiri

De-a lungul ultimului deceniu și jumătate, a existat un flux constant de cunoaștere care a vărsat lumină peste dinamica inteligenței emoționale. În aceasta carte electronică, Daniel Goleman explică ce cunoaștem în acest moment despre baza cognitivă a inteligenței emoționale în termeni simpli și clari. Această carte vă va adânci înțelegerea conceptului de inteligență emoțională și vă va crește abilitatea de a o aplica.

Publicată în 2011


Book Cover

Conștiința Ecologică: Dialoguri despre Inteligența Ecologică

Continuând ideile din Inteligența Ecologică, Daniel Goleman și alți gânditori ecologiști de top oferă un ghid pentru consumatori și companii despre cum poți fi mai “verde”. Bazându-se pe ideile evaluării ciclului de viață, ale transparenței față de consumator și ale vindecării colective și holistice, acest set de 3 CD-uri ne oferă instrumente pentru o mai bună înțelegere a impactului ecologic al obiceiurilor noastre de achiziționare și de a face afaceri.

Publicat în 2009


Book Cover

Programați să ne conectăm; Dialoguri despre Inteligența Socială

În seria Programați să ne conectăm, Daniel Goleman se întâlnește cu personalități din diverse domenii, precum George Lucas, Daniel J. Siegel sau Naomi Wolf pentru a explora modalitățile în care Inteligența Socială și Emoțională se aplică unei game largi de experiențe și trăiri umane: Educație, Femeile și leadershipul, Expresia emoției, Neuro-știința, creșterea copiilor, treaba bine făcută sau lucrul cu calculatorul.

Lansat în 2009


Book Cover

Transparența: Cum liderii creează o cultură a candorii

“După ce am privit atât de mulți președinți americani deraiați de o cultură a secretului – Richard Nixon și George W. Bush sunt doar cele mai recente exemple – ne-am putea imagina că transparența a devenit un punct de interes pentru liderii de pe întreg mapamondul. Dar iată că nu este așa: priviți la Enron și ipotecile acordate celor care nu le puteau plăti. Aici, în aceste pagini, cu argumente extrem de convingătoare, Warren Bennis, Daniel Goleman și James O’Toole fac apel la liderii de orice fel să creeze în jurul lor o cultură a candorii. Va rog să oferiți acestă carte oricărei persoane se îndreptă spre biroul principal, mai ales dacă acesta este oval.” 

– David Gergen, profesor și director al Centrului pentru Leadership Public de la Universitatea Harvard; fost consilier la Casa Albă, autor al cărții Martor Ocular al Puterii.

Publicată în 2008


Book Cover

Inteligența Socială: Noua știință a relațiilor umane.

Cu detalii bogate, condimentate cu anecdote, Goleman aduce la viață întreaga zonă a neuroștiințelor care a ieșit la iveală în decada ce a urmat publicării Inteligenței Emoționale. El arată că într-o mult mai mare măsură decât suntem conștienți, întâlnirile noastre zilnice cu părinții, șefii, partenerii de viață sau chiar cu străinii ne modelează creierele și ne afectează celulele din corp. Relațiile creează un standard pentru stările noastre zilnice și influențează răspunsul nostru imunitar; relațiile sunt cruciale pentru realizările elevilor, studenților și lucrătorilor; determină dacă sau nu unele gene sunt scoase la iveală. Mai presus de toate, Goleman explorează fundațiile raportului, dragostei, cooperării și altruismului cu implicații majore pentru bunăstarea familiilor noastre, a comunității și a locului de muncă. Fie că ascultați acest mesaj în calitate de părinte, iubit, personal medical sau om de afaceri, profesor sau lider al unei comunități, nu veți vedea niciodată relațiile în același fel. Un bestseller New York Times.

 Publicată în 2006

 (Sursa: editura)


Book Cover

Emoții Distructive: Un dialog științific cu Dalai Lama

De ce oameni aparent raționali și inteligenți comit acte de violență și cruzime? Care sunt cauzele comportamentului distructiv? Cum putem controla emoțiile care dau naștere acestor impulsuri? Putem învăța să trăim în pace cu noi înșine și cu ceilalți? Imaginați-vă că stați cu Dalai Lama în camera sa pentru recepții private, împreună cu un grup redus de oameni de știință și filozofi de talie mondială. Conversația este animată și fascinantă pe măsură ce aceste minți descifrează un concept vechi de când lumea, dar de teribilă urgență contemporană. Daniel Goleman, autorul bestsellerului internațional Inteligența Emoțională ne oferă comentarii edificatoare și ne rezumă cercetarea inspirată de această întâlnire istorică. În recenzia efectuată, Publishers Weekly a spus “Goleman călătorește dincolo de limita a ceea ce este cunoscut, iar raportul trimis înapoi este încurajator.”

Publicat în 2003 

(Sursa: Editura)


Book Cover

Lucrând cu inteligența emoțională

Lucrând cu inteligența emoțională preia conceptele din cartea Inteligența Emoțională a lui Daniel Goleman și le aduce în mediul de lucru. Liderii de business și performerii de top nu sunt definiți de IQ-ul lor și nici măcar de calitățile lor la muncă, ci de “inteligența emoțională”: un set de competențe care diferențiază modul în care oamenii își administrează sentimentele, interacționează și comunică. Cartea explică ce este inteligența emoțională și de ce contează mai mult decât IQ-ul sau experiența când vine vorba de a excela la locul de muncă.

Publicată în 1998


Book Cover

Minciuni vitale, adevăruri simple: Psihologia auto-amăgirii

Minciuni vitale, adevăruri simple este o analiză penetrantă a modurilor în care ne amăgim. Daniel Goleman, bazându-se pe dovezi de mai multe tipuri – de la funcții ale creierului la dinamica socială – ne arată cum ne contorsionăm cele mai intime relații, viețile de zi cu zi și realitatea noastră curentă, prin îngroparea adevărurilor și amintirilor dureroase. Această auto-amăgire este modalitatea noastră de autoprezervare psihică și cu toate că auto-amăgirea este câteodată benignă, poate fi de asemenea și periculoasă și ne poate afecta calitatea vieții.

Publicată în 1985

PARTENERI